Իրանի վիզա

Իրանի վիզա

Առանց ասելու էլ պարզ է, որ օտարերկրացիները պետք է մուտքի արտոնագիր ձեռք բերեն Իրան այցելելու համար: Մուտքի այս ժամանակավոր թույլտվությունը տրամադրում է Իրանի Իսլամական Հանրապետության դեսպանատունը: Հետևաբար, դուք պետք է մուտքի արտոնագրի տեսակի մասին համաձայնություն ստանաք Արտաքին գործերի նախարարությունից:

Համաձայն Իրանի Իսլամական Հանրապետության կառավարման որոշման և փոխադարձության սկզբունքի, Շենգեն երկրների բոլոր հայտատուները պետք է ներկայացնեն իրենց մատնահետքերը: Նրանք կարող են դիմել իրենց քաղաքի ոստիկանական գրասենյակ՝ մատնահետքերի համար:

Հարկ է նշել, որ կենսաչափական անձնագրեր ունեցողները ևս պետք է ներկայացնեն իրենց մատնահետքերը:

Ընդհանուր կանոնակարգ

Դուք կարող եք դիմել զբոսաշրջային, մուտքի և ուխտագնացության մուտքի արտոնագիրների համար:

Զբոսաշրջային մուտքի արտոնագիր

Եթե ցանկանում եք այցելել Իրան տեսարժան վայրերը, ձեր մտերիմներին և ընկերներին տեսնելու համար, ապա զբոսաշրջային մուտքի արտոնագիրը ճիշտ տարբերակն է:

Այն մարդիկ, ովքեր չունեն Իրանական ծննդյան վկայական, օրինակ երեխաները և փոքրամասնությունները, ում հայրը Իրանի քաղաքացի չէ, ապա նրանք ևս պետք է դիմեն մուտքի արտոնագիր ստանալու համար:

Անհրաժեշտ փաստաթղթերը՝

  • Մուտքի արտոնագրի տպված ձևաչափ (լրացված)
  • Հայտատուի անձնագիրը (նաև մեկ պատճեն)
  • Երկու լուսանկար (3սմx4սմ, արված պարզ ֆոնի վրա և վերջին վեց ամսվա ընթացքում, դիմումի ձև)
  • Մուտքի արտոնագրի վճարումների ստացականները
  • Ուժի մեջ գտնվող պատահարների և առողջության ապահովագրման պատճեն
  • Ծրար՝ նամականիշով, և գրանցված փոստով անձնագիրը վերադարձնելու համար
  • Մատնահետքեր
  • Վիզայի ստացման թույլտվության հերթական համար

Մուտքի արտոնագրի ստացման գործընթացը տևում է յոթ աշխատանքային օր՝ սկսած բոլոր փաստաթղթերը ներկայացնելու օրվանից:

Հիշեցում՝ Արտաքին գործերի նախարարության Մուտքի արտոնագրերի տրամադրման բաժնի կողմից տրվող արտոնագրի համարը պարտադիր է:

 

Ուխտագնացության վիզա

Այս արտոնագիրը անհրաժեշտ է այն մարդկանց համար, ովքեր Իրան են մեկնում սրբավայրերը տեսնելու համար:

Անհրաժեշտ փաստաթղթերը նույնն են, ինչ զբոսաշրջային վիզայի դեպքում:

 

Մուտքի արտոնագիր

Այս արտոնագիրը տրվում է առևտրային բանակցությունների, գործնական հանդիպումների, սպորտային իրադարձությունների, համաժողովների և սեմինարների մասնակցելու  (քաղաքական, տնտեսական, մշակութային և այլն)և այլ աշխատանքային հարցերի համար:

Պահանջվող փաստաթղթերը նույնն են, ինչ վեր նշված դեպքերում:

 

Ցանկալի է արտոնագրի հետ կապված վճարումները կատարել հետևյալ հաշվեհամարին՝

BERNER KANTONAL BANK

3001 BERN

30-106-9

IBAN CH 62 0079 0016 2611 5856 6

Հուշում՝ վճարումներ մի կատարեք UBS-ի և Credit Suisse-ի միջոցով:

 

Նշումներ

Անկախ այն փաստից, որ հայտատուն հովանավորվում է Իրանում գտնվող ընտանիքի անդամների կամ ընկերների կողմից, վերը նշված փաստաթղթերը անհրաժեշտ են:

Ճանապարհորդական գործակալությունները, ընտանիքի անդամները կամ ընկերները, իրանցի գործընկերները ստանում են իրենց արտոնագրի համարը ԱԳՆ հյուպատոսական վարչությունից:

Միայն զբոսաշրջիկները կարող են դիմել դեսպանատուն առանց արտոնագրի համարի զբոսաշրջային արտոնագիր ստանալու համար: Այս դեպքում նրանք պետք է վերը նշված փաստաթղթերին նաև ավելացնեն հյուրանոցում համարի ամրագրման մասին փաստաթուղթ: Մուտքի արտոնագրի տրամադրման գործընթացը տևում է մոտավորապես երկու շաբաթ՝ սկսած բոլոր անհրաժեշտ փաստաթղթերը դեսպանատուն ներկայացնելու օրվանից:

Այն օտարերկրացիները, ովքեր պլանավորում են այցելել Իրան մեքենայով կամ հեծանվով, պետք է դիմեն ԱԳՆ հյուպատոսական վարչություն արտոնագրի համար ստանալու համար:

Հուշում

Եթե ցանկանում եք արագացնել արտոնագիր ստանալու գործընթացը, կարող եք՝

  1. Դիմեք Իրանում բարեկամի կամ ընկերոջ, ով Ձեզ համար հրավեր ձեռք կբերի՝ դիմելով ԻԻՀ-ի ԱԳՆ-ին: Ապա երբ նրանք ձեռք բերեն հաստատված արտոնագրի համարը, կարող են դիմել դեսպանատուն:
  2. Ինչ վերաբերում է աշխատանքային թույլտվություններին, ապա Իրանցի գործընկերը ճիշտ կանի ավարտին հասցնել անհրաժեշտ գործընթացը Իրանում:

Արտոնագրի այս տեսակների դեպքում՝ «Դիվանագիտական արտոնագիր», «Մամլո արտոնագիր» և այլն, խորհուրդ է տրվում զանգահարել արտոնագրերի բաժին հետևյալ ժամերին՝ երկուշաբթիից ուրբաթ, 14:00-16:00: Արտոնագրերը կարող եք վերցնել երկուշաբթիից ուրբաթ, 09:00-12:30.